چنچنه

آشپزخونه خُسن آقا

  • صحفه نخست
  • چنچنه چیه؟
  • خُسن آقا

May 11 2007

کشت انواع سبزی و صیفی‌جات (بخش دوم)

نوشته: Hasanagha   ::   8:23 pm دربخش: غذاهای گیاهی    ::   

لینک بخش اول
متاسفانه برخلاف شواهد اولیه که هوای بهاری زودرسی به نروژ رسیده بود، یک مرتبه هوا سرد شد و کشاورزی خُسن آقا را چند هفته به تاخیر انداخت. یک روز برف بارید و دو سه شب هم هوا به زیر صفر رفت و همین مساله باعث شد تقریبا اکثر دانه‌هایی را که در گلخانه کاشته بودم بعضی از بوته‌ها از سرما تلف شدند، بعضی را مجبور شدم دوباره کشت کنم. خلاصه شروع فصل مایوس کننده بود ولی خُسن آقا پوست کلفت‌تر از آن است که به سادگی عقب نشینی کند. از همه مایوس کننده تر سه تا پیوند به درخت‌های انگور زده بودم که هر سه تا گرفته بود ولی متاسفانه سرما هر سه را خشک کرد.
تعطیلات آخر هفته گذشته بعضی از دانه‌هایی که از سرما خشک شدند را مجددا کاشتم که بعضی شان سبز شده‌اند. در ضمن سبزی‌جاتی را هم که معمولا بیرون از منزل و مستقیما در حیاط کشت می‌کنم را هفته گذشته کاشتم و جوانه ها دانه دانه در هفته‌ای که گذشت سر از زیر خاک بیرون آوردند.
نتیجه ها را می‌توانید در تصاویر زیر مشاهده کنید.
هشت عدد تخمک خربزه مشهدی هم کشت کرده بودم که همگی سبز شده بودند، آنها هم در اولین شبی که هوا سرد شد خشک شدند. من هم که قرار نیست از رو بروم مجددا تخمک‌های جدیدی کاشتم.
شاید باور نکنید در این هوای نروژ سال گذشته چند دانه خربزه مشهدی کشت کردم ناباورانه یک دانه خربزه نتیجه کشت پارسال شد که تقریبا دو برابر یک خیار شد، گرچه قبل از فرا رسیدن پائیز به اندازه کافی رشد نکرد ولی باعث شد که امسال زودتر آنها را کشت کردم و نتیجه را در زیر می‌بینید. امسال تصمیم دارم بیشتر به آنها رسیدگی کنم، شاید توانستم خربزه مشهدی پناهنده به نروژ هم تولید کنم!! (توانا بود هر که دانا بود!!)
kharboze_mashhadi.jpg
تصویر زیر سبزی‌جاتی است که در بیرون از گلخانه کاشته‌ام که می‌توانید آنها را به کمک زره بین ببینید. دلیل اینکه آنها را زیر پلاستیک کاشته‌ام این است که اکثر این تخم‌ها را از ایران آورده‌ام و این دانه‌ها در آب و هوای نروژ زیاد مقاوم نیستند، خصوصا به خاطر بارندگی های زیاد. از همه نازک نارنجی تر ریحان است با یک باد یا باران جان به جان آفرین تسلیم می‌کند.
در تصاویر زیر به ترتیب از راست به چپ می‌توانید ریحان سبز (شیرازی)، جعفری (شیرازی)، تربیزه (تربچه نروژی) را مشاهده کنید.
trob_jafari_reihon.jpg
جعفری‌هایی را که در پائین تصویر بالا می‌بینید قبلا در داخل گلخانه کاشته‌ام و بعد آنها را به بیرون منتقل کردم. نکته دیگری را که در باره جعفری باید بدانید این است که جعفری یک گیاه دو ساله است در نتیجه سال بعد هم دوباره سبز خواهد شد. زمستان قسمت بیرونی جعفری خشک می‌شود ولی سال بعد همراه با بهار مجددا ریشه‌ها فعال می‌شوند و دوباره بوته‌های جعفری سبز خواهند شد. پس بخاطر داشته باشید و آنها را برای سال بعد نگهدارید. تره گیاهی دو ساله و ترخان گیاههی چند ساله است و بعد از پایان زمستان مجددا سبز می‌شود.
این هم تره های شیرازی
tareh.jpg
این هم تصویر کشتزار سبیزجات زیر پلاستیک:
sabzijat.jpg

برچسب‌ها: جعفری, ریحان, سبزی, صیفی‌جات, کشت

20 پیام

20 پیام برای “کشت انواع سبزی و صیفی‌جات (بخش دوم)”

  1. # هالهon 12 May 2007 at 1:57 am

    سلام حسن آقا جان، خوبی؟
    دست مریزاد با این کشت‌زارت. بسی کیف کردیم. من سبزی‌ها رو توی باکس کاشتم چون از شر علف‌های هرز خسته شدم و حال و حوصله کندن‌شون رو ندارم. جعفری، گشنیز، تره، فلفل و ریحون کاشتم و بد هم نشده.
    در انتظار رپرت بعدی سبزی‌جات هستم. قربان‌ات. x

  2. # shahrzadon 12 May 2007 at 1:04 pm

    سلام حسن آقا
    من همیشه به ابتکارات شما آفرین میگم و از اینکه توی این کشور همسایه شما هستم خوشحالم و در ضمن میخواستم بگم در مورده خربزه هر وقت به تولید انبوه رسیدین خبرمون کنید همه رو یکجا بخریم من واقعا دلم برای خربزم های مشهد تنگ شده .بازم خسته نباشید و منتظر ابتکارات جدید شما هستم
    =======
    مرسی عزیز توشیق های شما عزران مرا ترغیب به نوشتن بیشتر می‌کند

  3. # چرتینکوفon 13 May 2007 at 1:47 am

    ممنون از جوابایی که به سوال پودر سوخاری و لوبیا سبز! پلو داده شد 🙂 گرچه هنوز نمیدونم ادویه لوبیا سبز پلو چی هست. ما تو تهرون بهش ادویه میزدیم و تو مغازه ها هم به اسم ادویه پلویی معروف بود و نه کاری. خلاصه من بوش اینجا تو این مغازه های ادویه هندی به دماغم میخوره ولی هر چی میپرسم یا به من کاری میدن یا فلفل قرمز!!! یه سوال کاشتی داشتی برداشتی و اونم اینکه من سال گذشته جعفری رو خوب برداشت کردم ولی ریحونام سوخت! شما زیر اون کیسه پلاستیکی که توش کدو کاشتین رو سوراخ کردین که آب اضافه از بین بره یا نه احتیاجی به اینکار نیست؟ امسال میخوام تو این گل های گلخانه شاهی و تره و ریحون بکارم اگه نکته ای هم برای کاشتشون دارین ممنون میشم بگین. بازم متشکر از زحمتا و وقتی که میذارین.
    =======
    پاسخ:
    درباره ادیه پلو من اطلاعی ندارم شیرازی‌ها از ادویه استفاده نمی‌کنند یا حداقل در خانه ما چنین رسم نبوده
    .
    زیر کیسه‌ها را من سوارخ نمی‌کنم، گرچه خودش سوراخهای بسیار کوچکی دارد ولی همیشه سعی می‌کنم آب به اندازه‌ای ندهم که زیاد خیس شود.
    دلیل اینکه ریحان‌های شما سوخته، یقینا باید آبیاری شما باشد یا بارندگی زیاد، به همین دلیل هم است که من ریحان را یا در گلخانه می‌کارم یا زیر به قول شیوا “نایلون” (گرفتی شیوا چه زود یادگرفتم!!)
    هنگام آب دادن دقت کنید آب روی برگ‌های آن نریزد.
    اینها تجربه‌هایی است که من آموخته‌ام.
    درضمن نیازی به گل گلخانه‌ای نیست، همان گل معمولی هم اگر غنی باشد کفایت می‌کند، خصوصا برای شاهی. شاهی گیاهی است بسیار جان سخت و تقریبا در همه شرایطی رشد می‌کند و نیازی به زحمت زیاد نیست.

  4. # SHIVAon 13 May 2007 at 10:57 am

    خداوند دشمنانت رو لعنت کنه ! آخه تو کشتی منو با این فارسی نویسی ! اول از همه اینکه این چه مدل سبزی کاشتنه ؟ مگه علوفه کاشتی ؟ بالام جان ! دو طرف طول باغچه رو چوب تو زمین فرو میکنن و با نخ بطور عمودی مسیر رو مشخص میکنن و منظم میکارن . بعد با بیلچه خاک رو بصورت مخروطی در طول این نخ در میارن یا با یک وسیله شبیه خیش گاوآهن زمین رو شیار میدن . روی این شیارها نشاها رو میکارن و آب که میدن آب رو توی شیارها میریزن که آب اضافی باعث نشه ریشه بپوسه ! در ضمن ارتفاع شیارها از عمق باید 5 سانتیمتر باشه نه بیشتر ! علف هرز هم اینطوری در نمیاد چون علف هرز بخاطر آب زیاد و گل شدن خاک در میاد و اگر هم بیاد راحت وجین بشه . نکته بعد اینکه : اون تخمک نیست و بذر بهش میگن ! تخمک همونی هست که موقع سانفرانسیسکو با اون بی ناموسی قاطی میشه و تولید کور و کچل میکنه !!!! اونم کشتزار نیست و باغچه هست ! کستزار به مزرعه های هکتاری میگن . پلاستیک نیست و نایلونه !!!! پلاستیک به وسایلی میگن از جنس پلاستیک خشک ! ولی نایلون به کیسه هایی مثل کیسه زباله یا فریزی میگن !!
    در مورد خربزه مشهدی هم باید بدونی که خربزه میوه ناحیه ای هست که خاک زراعی غنی نداره . در واقع خربزه رو توی زمین های شنی میکارن ! یعنی خاک خربزه باید طوری باشه که آب روز یاد نگه نداره و خل و فرج زیادی داشته باشه . خاک مناسب خربزه مخلوطی مساوی از شن بعلاوه خاک معمولی هست . اگه شن نداری میتونی از پرلیت به همراه کمپوست یا پیت و ماس استفاده کنی و با خاک ترکیب کنی و بکاری . بهترین نتیجه رو میده . در ضمن یک نکته دیگه اینکه اونجا زنبور داری ؟ اگه نداری حتمن حتمن باید بطور دستی گرده افشانی بکنی . یک قلمون نرم آبرنگ بردار و زمانیکه گل ها شکفته میشن خیلی نرم تمام گل ها رو با هم گرده افشانی کن . از پر هم میتونی استفاده کنی و میبینی چطور محصوصلاتت رشد وحشتناکی پیدا میکنن . کلن تمام جالیزی ها نیاز به گرده افشانی دارن مخصوصن گوجه فرنگی و خربزه و هندوانه !!!! کود دهی هم فراموش نشه ! کود فسفره و آهن باعث رشد خوب میوه ها میشه . میتونی از کودهای چند عنصره استفاده کنی . کود شکری یا کود هلندی که سبز رنگ هست و رشد اینها رو فوق العاده میکنه !!!!!! یک قاشق مربا خوری در یک لیتر آب بعد از هر 5 بار آبیاری یکبار تکرار بشه . فحش هاتم حواله میدم به روح خمینی 🙂
    ———-
    حق با شماست.
    البته اون جایی که شما نوشتید باغچه حق با شما نیست. این کشتزار به این بزرگی را که نمی‌گویند باغچه!! بابا یک متر و نیم در دو متر کشتزار درست کردم تو می‌گویی باغچه!؟ خدا ترا خفه کند با این تنگ نظری‌ات!
    در مورد خربزه گمان من همیشه بر این بوده که باید از همان نوع محیطی استفاده کرد که برای کدو و خیار استفاده می‌شود.
    بهترین نتیجه‌ای را که من برای کدو بدست آورده‌ام زمانی بوده که آنها را مستقیما توی کمپوست کاشته‌ام.
    توی باغچه من یک جایی دارم که تمام ضایعات میوه و سبزیجات و خلاصه هر چیزی که روینده باشید می‌ریزم و بعد از زمستان آنرا به عنوان کمپوست استفاده می‌کنم. توی این کمپوست هر وقت کدو کاشته‌ام نتیجه بسیار خوبی داده.

  5. # marion 25 May 2007 at 8:59 am

    سلام و کلی خسته نباشید منم مثل شما به باغبانی و کاشت سبزیجات مشغول هستم و روز به روز علاقمند تر میشم وقتی ایران بودم اصلا به خاک دست نزده بودم و از کاشت و برداشت چیزی سر در نمی اوردم ولی وقتی به بلژیک امدم خوشبختانه یک خونه بزرگ با باغ بزرگ داریم که شوهرم منو وادار و علاقمند به کاشت و برداشت گل و گیاه و همیچنین سبزیجات کرد و من هم از ایران کلی ریحان و دیگر سبزیجات با خودم اوردم و اینجا میکارم همانطوری که گفتید ریحان و سبزیجات ایران گرمای خاصی میخواد که من هم براشون فراهم میکنم بعدها عکس باغچه ام رو تو وبلاگم قرار میدم و شما رو دعوت به دیدن باغچه ایرانی و بلژم میکنم در ضمن من همیشه دستور غذاهای شما رو نگاه میکنم واقعا لذت میبرم منم خیلی غذاهای فرانسوی درست میکنم و خیلی کم ایرانی چون فکر میکنم کم حجم تر و سالم ترند به هر حال براتون آرزوی سعادت و سلامتی دارم

  6. # ماریon 25 May 2007 at 2:40 pm

    آخه چرا من این همه براتون نوشتم پیغامم رو نمیبینم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

  7. # marion 25 May 2007 at 2:42 pm

    جهت تست

  8. # فریon 17 May 2008 at 9:41 pm

    سلام
    لطفا منو راهنمائی کنید . من هر چی شاهی و خرفه می کارم بعد از اینکه 2 سانت شدند شروع به خشک شدن می کنند نمیدونم چرا ؟
    ———-
    وا الله چه بگم من! اگر آب دارن و هوا هم سرد نباشد باید بطور طبیعی رشد کنند

  9. # homeiraon 25 Jul 2008 at 1:01 pm

    salam
    adviye loobiapolo darchin, baziha ham doostdarand felfel dolme behesh ezafe konand.
    rasti neshayeharboze ra mishe dar avard va jaye dige kasht?
    ———-
    من سوال شما رو متوجه نشدم

  10. # نسیم‌الله تجویدیon 05 Jul 2010 at 10:07 pm

    نفرمودید که ترخان را چگونه باید کاشت؟ چون ترخان ایرانی (فرانسوی) تخم نداره و باید که نشاء کرد و منهم نمیدانم که از کجا می‌شود فهمید که یک ترخان ایرانی است یا روسی (تخمی) که این دومی به مفت نمی‌ارزد. آیا نشاء در خاک هست یا در آب و کشت پس از ریشه دادن؟

    —-
    پاسخ:
    ترخان فرانسوی را یا باید از طریق تقسیم ریشه تکثر کرد یا از طریق قلمه زدن.
    روش اول بسیار بهتر است و صد در صد نتیجه می دهد در حالی که قلمه زدن کمتر پاسخ می دهد.
    من برای قلمه زدن معمولا قلمه را تا ریشه زدن در آب قرار می دهم پس از ریشه زدن آنرا به خاک منتقل می کنم

  11. # الهامon 03 Jul 2011 at 1:17 am

    سلام من هرچی ریحان کاشتم ردیف ردیف داره ازش میسوزه و از بین میره -البته فکر میکنم باغچمون حشره ای به اسم آب دزدک داره که زیر خاک ریشه گیاهارو میخوره و اونا خشک میشن-حتی گوجه هایی هم که کاشتم داره ازشون خشک میشه-لطفا به من بگید چیکار کنم؟

  12. # Hasanaghaon 03 Jul 2011 at 9:02 pm

    من اطلاع چندانی از این بیماری که گفتید ندارم. ولی به طور کلی ریحان گیاه بسیار ضعیفی است و بسیار زود خشک می شود. من خودم هم مشکل دارم خصوصا اگر باران زیاد بیاید زود زرد و خشک می شود به همین دلیل هم من معمولا ریحان را زیر پلاستیک یا داخل منزل توی هسین کشت می کنم.

  13. # HAMIDon 03 Jul 2011 at 10:23 pm

    BA SALAM MA HAR KARI MIKONAM TARE KASHTAM DAR NEMIYAD MITUNID RAHNEMAI KONID BA SEPAS

  14. # Hasanaghaon 04 Jul 2011 at 9:39 am

    دلیلی نکرده تره سبز نشود! حتما تخم تره‌هایی که خریده اید قدیمی هستند. معمولا تخم گیاهان بعد از دو سه سال قابلیت نشو نمو خود را از دست می‌دهند.

  15. # atena zaman zadehon 20 Sep 2011 at 7:35 pm

    salam man az australia baratoon minevisam va mikham ke lotfan raveshe kashte bamiyeh ra ham begooied mamnoon

    من شناختی از کشت بامیه ندارم

  16. # عطا مشکیon 16 Sep 2012 at 6:14 pm

    سلام دوست عزیز، ممنون بابتِ کارِقشنگت!
    خیلی مایلم بدانم که چگونه میشود بذرسبزیجات و صیفی جات را تولید کرد؟
    سپاسگزارم.

  17. # Hasanaghaon 17 Sep 2012 at 12:26 pm

    بذر گیاهان در آخر فصل پس از اینکه گیاه گل داد بذر تولید می شود. بذر بستگی به نوع گیاه فرق دارد. درضمن بعضی گیاهان بذرشان قابل استفاده نیست و باید برای باز تولید آنها قلمه زد مثل سبزی ترخان که بذر ندارد ولی در عوض به راحتی می شود آنرا قلمه زد.
    بذر صیفی جات مثل خیار، بادنجان، کدو، هندوانه و خربزه دانه هایی است که درون این صیفی ها پیدا می‌شود.
    معمولا برای تولید بذر شرایط مناسبی را بوجود می آورند تا بتوان بذر خوب تولید کرد و ایجاد چنین شرایطی برای من و شما کار ساده ای نیست در نتیجه بذر خوب را باید از تولید کنندگان بذر خرید

  18. # راحيلon 29 Apr 2013 at 3:30 am

    سلام خسته نباشيد اكثر سبزيهاي را كه كاشتم بركهايشان زرد شده دليلش چيست ؟

  19. # Hasanaghaon 30 Apr 2013 at 10:36 am

    هوای سرد، اسیدی بودن خاک باغچه کمبود آب مسائل زیادی می تواند باعث زردی برگها بشوند.

  20. # bahareon 20 Nov 2013 at 12:40 pm

    salam man saken engilisam poshte khonam ye bagh bozorg daram delam mikhad ke seyfijat bekaram nemidonam ke che sabziyi ba abo havaye inja joor dar miyad man ta hala chizi nakashtam lotfan rahnamayim konid ye soale dige ham dashtam mishe felfel dolmeyi ro too goldoon kasht

    پاسخ
    آره هم فلفل دلمه ای هم همه نمونه دیگه فلفل رو من خودم هر سال توی گذان میکارم. فرقی نمی کند تا زمانی که شما به اندازه کافی به گیاخه مواد غذایی بدهید در گلدان باشد یا در باغچه مشکلی نخواهد بود.
    من درخت انگر در گلدان کاشته ام و انگور هم می دهد.

  • وبلاگ اصلی من

    خُسن آقا
    اگر با آدرس بالا مشکل دارید از این یکی استفاده کنید:
    خُسن آقا
  • جستجو گوگل

    جستجوی چنچنه با گوگل
    Powered by Google
  • دسته بندی غذاها

    • از کشفیات خودم (21)
    • انواع آش‌ها (5)
    • انواع پلوها (12)
    • باغبانی (1)
    • تاپاس (11)
    • دسرها (12)
    • سالادها (7)
    • سوس‌ها (2)
    • سوپ‌ها (7)
    • شیرینی‌ها (15)
    • غذاهای اصلی (41)
    • غذاهای ایرانی (82)
    • غذاهای خارجی (75)
    • غذاهای گوشتی (49)
    • غذاهای گیاهی (34)
    • ماهی (9)
    • مربا (1)
    • مزه (1)
    • مشروبات (8)
    • نان (11)
    • نوروزی (5)
    • پلوها (3)
    • پیش غذا (28)
    • کباب‌ها (5)
    • گوناگون (5)
  • برچسب‌ها

    آرد ادویه بادام بادمجان برنج تاپاس تخم مرغ تره جعفری خامه روغن ریحان زعفران سوپ سیب زمینی سیر شراب شکر شیر شیرینی فلفل دلمه‌ای قارچ لیمو ماست ماهی مخمر مرغ مزه نان هویج پلو پنیر پنیر پیتزا پیاز ژامبون کدو کرم فرش کره کشمش کشک کیک گردو گشنیز گوجه فرنگی گوشت
  • بایگانی ماهانه

  • لیست غذاهای ایرانی

    • ● آبگوشت بزباش
    • ● آش رشته
    • ● آش سبزی (شیرازی)
    • ● آش کشک
    • ● آش ماست
    • ● اسپاگتی
    • ● املت دانشجویی
    • ● املت کانتارل (Girolles)
    • ● باقله پلو
    • ● بادمجان تنوری
    • ● پنیر ادویه‌ای با سیر
    • ● پنیر شهری
    • ● پوف
    • ● پُفک پنیر
    • ● پیش غذای بادمجان
    • ● ترشی فلفل سیگاری
    • ● ترشی مخلوط حاج خُسن آقا و برادران
    • ● ته چین
    • ● ته چین قالبی
    • ● جوجه و غوره و بادمجان
    • ● جوجه کباب
    • ● چغور پغور
    • ● حلیم
    • ● حلیم بادمجون
    • ● خوراک مرغ
    • ● خوراک یا خورش مرغ
    • ● خورش سبزی
    • ● خورش قیمه بادمجان
    • ● خورشت آلو بخارا
    • ● خورشت فسنجون (آخ جون!)
    • ● خورشت فیله با قارچ
    • ● خورشت کرفس
    • ● خمیر ترش
    • ● دست پیچ
    • ● دلمه بادمجان
    • ● دلمه برگ مو
    • ● دلمه فلفل
    • ● دلمه کدو ماهی
    • ● دم پُخت عدس کلم
    • ● دوپیازه‌ی آلو (نون آلو)
    • ● دوپیازه‌ی ماهی
    • ● ران بره اَ لا خُسن آقا Gigot d'agneau à la Hasanagha
    • ● رنگینک
    • ● رولت سینه مرغ
    • ● سالاد زندگی
    • ● سالاد سیب زمینی
    • ● سالاد شیرازی
    • ● سبزه نوروز
    • ● سوپ اسفناج
    • ● سوهان (سُون)
    • ● سیب زمینی سرخ کرده
    • ● شامی
    • ● شامی بادمجون
    • ● شراب انگور قرمز بخش یک
    • ● شراب انگور بخش دوم
    • ● شراب سیب
    • ● شربت سِکنجِبی (سرک انگبین)
    • ● شله زرد (شمری)
    • ● شکر پلو
    • ● شیر برنج
    • ● ظروف و وسایل آشپزخانه
    • ● عدس پلو
    • ● فیله خوک اَلا خُسن آقا Filet de porc à la Hasanagha
    • ● فیله مرغ با ژامبون
    • ● قلیه ماهی
    • ● کباب کنجه (چنجه) با طعم لیمو
    • ● کباب کنجه (چنجه) با طعم ماست
    • ● کباب کنجه (چنجه) با گوشت خوک
    • ● کباب کوبیده
    • ● کتلت
    • ● کشت انواع سبزی و صیفی‌جات (بخش اول)
    • ● کشت انواع سبزی و صیفی‌جات (بخش دوم)
    • ● کشت درخت انگور
    • ● کشک
    • ● کشک بادمجون
    • ● کلم پلو
    • ● کله پاچه
    • ● کله گنجیشکی
    • ● کوفته سبزی
    • ● کوفته‌ی هلو
    • ● کوفته کدو هویج
    • ● کوکو سیب‌زمین
    • ● کوکو کدو
    • ● کوکو کدو ماهیتابه‌ای
    • ● کوکوسبزی
    • ● کوکو هویج سبزی
    • ● کیک با دکور ژله و میوه
    • ● لازانیای ماهی
    • ● لوبیاسبز پلو
    • ● ماست اسفناج
    • ● ماست بادمجون
    • ● ماست موسیر (مزه عرق خورا!)
    • ● ماهی آزاد
    • ● خوراک ماهی
    • ● مرصع پلو
    • ● مربای به
    • ● میگو پلو
    • ● نان بازاری
    • ● نان خُسن آقا (نان کامل)
    • ● نان سنگک (یکی از چشمه‌های هنر ایرانی)
    • ● نــان بــربــری
    • ● نان بربری با خمیر ترش
    • ● نمودونم چیچی (باور کنید اسمشو نمی‌دونم)
    • ● نون خامه‌ای (رولت)
    • ● همبرگر ماهی
  • لیست غذاهای خارجی

    • ● آلبوندیگاس Albóndigas
    • ● امام بایلدی (امام غشی)Imam Bayildi
    • ● اســکواش گــراتینه
    • ● اسپاگتی کربونارا
    • ● بُلر
    • ● بیف Beef
    • ● بیف استروگانف
    • ● بیف ولینگتن
    • ● پادرون Padron
    • ● پای Pai
    • ● پیتزا Pizza یا Pitza
    • ● پیتزای لقمه‌ای
    • ● پیش غذا آووکادو و میگو
    • ● تاپاس (مزه) بخش دوم
    • ● تاپاس زیتون
    • ● تاپاس بال مرغ
    • ● تورتیلا
    • ● خمیر کیش یا پای Pai/Quiche
    • ● دنده خوک (Ribbe)
    • ● راتاتوی (Ratatouille)
    • ● سالاد الیویه
    • ● سالاد ایتالیایی!
    • ● سالاد یونانی
    • ● سان نُتر Sandnøtter
    • ● سالاد سزار
    • ● سوس سفید Sauce béchamel
    • ● سوس مایونز
    • ● سوپ بروکلی
    • ● سوپ پیاز (Soupe á l'oignon)
    • ● سوپ کدو
    • ● سوپ گولاش Gulyás Leves
    • ● سوپ ماهی
    • ● سوپ مرغ و کاری
    • ● شاوارما یا دونر کباب
    • ● شیلینگ بُلر Shillingsboller
    • ● شیرینی نارگیلی
    • ● فاستِ لاون Fastelaven
    • ● فلافل
    • ● فورماژ آلبالو
    • ● فوکاچیا
    • ● کابلی پلو
    • ● کالسونه Calsone
    • ● کرُک موسیو Croque-monsieur
    • ● کدو فنجونی
    • ● کرپ
    • ● کروکت Croqueta
    • ● کروکت کدو
    • ● کلوچه (بیسکویت) سرینا Serina kaker (کلوچه سیاسی عبادی!)
    • ● کیش Quiche
    • ● پای(کیش) مرغ Pai
    • ● کیک بادام با خامه
    • ● کیک سیب
    • ● کیک سیب با طعم شری
    • ● کیک شکلاتی
    • ● کیک شکلاتی با هلو و مربای زردآلو
    • ● کیک مور مونسن
    • ● کیک هویج
    • ● گراتن سیب زمینی
    • ● لازانی Lasagne
    • ● لازانی ماهی
    • ● لیکور آلبالو
    • ● ماست
    • ● مخمر Yeast
    • ● مرغ گارام مسلا
    • ● ماهی با سوس خامه و چاتنی
    • ● ماهی کاد
    • ● مزه، مِزه، تاپاس
    • ● موساکا Moussaka
    • ● ناگت ماهی
    • ● نان
    • ● نان بگت
    • ● نان پیتا
    • ● نان بیسکویتی
    • ● وُک Wok
    • ● هورن (Horn)
    • ● یک چیزی شبیه به شراب پورتو (Porto)

Free WordPress Theme | Web Hosting Geeksچنچنه Copyright © 2025 All Rights Reserved .