چنچنه

آشپزخونه خُسن آقا

  • صحفه نخست
  • چنچنه چیه؟
  • خُسن آقا

Archive for the 'نوروزی' Category

Dec 21 2012

سان نُتر Sandnøtter

نوشته: Hasanagha در بخش: شیرینی‌ها,غذاهای خارجی,نوروزی

ملیت: نروژی
توضیح: این شیرینی یکی از هفت هشت تا شیرینی‌هایی است که نروژی‌ها برای کریسمس و سال نو میلادی درست می‌کنند. این یکی چنان قدیمی است که مجبور به گرفتن کمک شدم. این شیرینی را یک خانم ۷۹ ساله نروژی از یک کتاب قدیمی به زبان نروژی پشت کوه‌های نروژ استخراج کرده دستور این شیرینی در حقیقت در کتابی بوده که در دوران مدرسه خانه داری ایشان تدریس می‌شده یعنی قبل از جنگ دوم جهانی و به حقیر به ارث رسیده. برای اینکه اشتباهی در طبخ آن رخ ندهد از کمک‌های این خانم نروژی استفاده شده. با سپاس از ایشان و زحمتی که کشیدند.

sandnotter1.jpg

مواد لازم:
● ٢٥٠ گرم کره یا مارگارین
● ٣ دسی لیتر شکر (٣٠٠ گرم)
● ٢ تخم مرغ
● ۶ دسی لیتر آرد سیب زمینی
● ۶ دسی لیتر آرد گندم
● ١٢ قطره وانیل مایعاگر وانیل مایع ندارید از وانیل معمولی استفاده

ظروف و وسایل لازم:
سینی فر، یک ورق کاغذ قنادی

طرز تهیه:
sandnotter2.jpg
اول از همه کره و شکر را با همزن آشپزخانه خوب بزنید تا سفید رنگ شود. بعد یکی یکی تخم مرغ‌ها را در آن بشکنید و همزدن را ادامه دهید. حالا آرد سیب زمینی را هم کم کم به خمیر بیفزاید. وقتی همه آرد سیب زمینی را مخلوط کردید، نوبت آرد می‌شود. نصف آرد را کم کم داخل ظرف بریزد و با همزن آشپزخانه هم بزنید. حالا مقداری از آرد را روی میز بریزید و خمیر را از داخل ماشین آشپزخانه خارج کنید و روی آرد بریزید و با دست ورز بدهید و کم کم آرد باقی مانده را به آن بیفزاید و ورز بدهید. این کار را ادامه دهید تا خمیر شما دیگر به میز نچسبد. معمولا باقیمانده آرد مصرف خواهد شد، اگر کمی زیاد آمد یا کم تنظیم اش با خود شماست، نیازی نیست همه آرد را مصرف کنید یا شاید مقدار بیشتری نیاز داشتید. تشخیص با خودتان است فقط دقت کنید خمیر زمانی آماده است که به میز نچسبد.
sandnotter3.jpg
خمیر آماده شده را برای مدت ۲۴ ساعت با نایلن بپوشانید و در یخچال قرار دهید تا روز بعد.

پس از ۲۴ ساعت خمیر را خارج کنید و قطعه‌هایی به شکل سوسیس از آن درست کنید، بعد با چاقو به اندازه یک گردو ببرید و آنها را گرد کنید و روی سینی فر قرار بدهید.

فر را قبل از شروع تا ۲٠٠ درجه گرم کنید. وقتی سینی از شیرینی پر شد آنرا داخل فر قرار دهید و برای مدت تقریبی ١٥ دقیقه طبخ کنید. یکی از شیرینی‌ها را بلند کنید وزیر آنرا نگاه کنید رنگ زیر شیرینی باید طلایی رنگ باشد. وقتی رنگ زیر شیرینی طلایی رنگ شد شیرینی آماده است. دقت کنید روی شیرینی نباید تیره رنگ شود، رنگ این شیرینی وقتی آماده شد سفید است.

sandnotter4.jpg

نوش جان کنید

One response so far

Mar 19 2006

بهارتان خجسته باد

نوشته: chenchene در بخش: نوروزی

gandom.jpg



آزادی همه زندانیان سیاسی را خواستاریم
سال خوبی را برای همه آرزو دارم

One response so far

Mar 05 2006

کلوچه (بیسکویت) سرینا Serina kaker (کلوچه سیاسی عبادی!)

نوشته: chenchene در بخش: شیرینی‌ها,غذاهای خارجی,نوروزی

عید است و آخر گل و یاران در انتظار
ملیت: نروژی
توضیح: همان گونه که قول داده بودم تصمیم داشتم چند شیرینی نوروزی را آموزش بدم ولی متاسفانه مواد لازم را برای اینکار پیدا نکردم. رفتم سراغ یه مغازه ترک که توی اسلو هست با هزار اشاره و شکلک و قروغمزه توضیح دادم که پودر نخودچی می‌خوام، یارو فروشنده هم با لبخندی دلربا!! رفت یک پاکت آورد داد دستم، به نظر می‌آمد که پودر نخودچی هست، وقتی آمدم خونه دیدم ذلیل شده پودر نخود بهم قالب کرده، خلاصه کلوچه نخود بی کلوچه نخود.
از طرفی دیدم جو نوروز بسیار سیاسی شده، آخه آقایون می‌خوان تعطیلات نوروز رو فاکتور بگیرند و هم زمان جنگ اسلام آخوندی با شیرینی دانمارکی (جنگ کفر علیه باطل!!) در جریان است همچنین نظر به اینکه آمریکا هم به ما مزد می‌ده تا تشویش اذهان بکنیم!! باعث شد لجم دربیاد و بجای کلوچه نخود و کلوچه برنجی (آخه آرد برنج هم گیرم نیومد) یک شیرینی نروژی توضیح بدم، مخصوصا که این شیرینی رو برای نوئل درست می‌کنند و اسمش هم که سرینا است و با “س” شروع میشه و همچنین اسم این کلوچه نروژی هم بفهمی نفهمی کمی تا قسمتی الحادی هم هست و در نتیجه با یک تیرکمون دوتا نشونه رو میزنم هم ستون های دین رو تخریب می‌کنم!! هم عید نوروز رو گرامی می‌دارم و الخ. (خدا قوت بده به این میگن مبارز راه آزادی [زرشک])
serina1.jpg

مواد لازم برای 70 تا 80 کلوچه:
● 250 گرم آرد
● 100 گرم شکر
● 190 گرم روغن یا کره
● 2 عدد تخم مرغ
● نیم قاشق چای خوری بیکین پودر
● نیم قاشق چای خوری شکر وانیل
● مقداری خلال بادام یا پسته یا هر دو
● مقداری شکر دانه درشت برای تزئین

ظروف و وسایل لازم:
یک کاسه تقریبا 4 تا 5 لیتری، یک یا دو عدد سینی فر، چنگال، کاغد قنادی (یک نوع کاغذ که می توان آنرا در فر گرم قرار داد و نسوز است)

طرز تهیه:
serina2.jpg
یک توضیح کوچولو: در این شیرینی یک نوع پودر بجای بیکن پودر استفاده می‌کنند به نام Horn salt یا نمک شاخ (نخند آقاجان! ماه محرمی چیلت کج می‌شه!!) این پودر را از شاخ گوزن‌های قطبی بدست می‌آورند چونکه می‌دانستم که در ایران بجز پودر شاخ آخوند نوع دیگریش پیدا نمی‌شه!! از بیکن پودر استفاده کردم نگران نباشید مشکلی پیش نخواهد آمد.
روغن یا کره را خیلی کم گرم کنید تا نرم شود روغن نباید زیاد گرم شود، نیازی نیست کاملا آب شود کافی است کمی نرم شود تا راحت‌تر بشه مواد رو ورز داد.
آرد، شکر و بیکن پودر و شکر وانیل را داخل کاسه بریزید یک عدد تخم مرغ را هم در آن بشکنید روغن را هم به آن بیفزاید و با دست ورز بدهید وقتی خوب ورز خورد و یکنواخت شد مقداری کمی آرد را روی میز آشپزخانه بریزید و خمیر را روی آن خوب ورز بدهید دقت کنید خمیر نباید زیاد شل باشد مخصوصا نباید به دست بچسبد اگر دیدید به دست زیاد می چسبد کمی دیگر آرد روی میز کار بریزید و خمیر را در آن ورز بدهید تا دیگر به دست نچسبد. اگر به تصویر نگاه کنید می بینید سفتی آن چه اندازه باید باشد. خمیر وقتی آماده است که تقریبا به دست نچسبد.
حالا روی خمیر را با پلاستیک بپوشانید و آنرا داخل یخچال قرار بدهید تا روز بعد.
پس از 24 ساعت اول با کاغذ قنادی سینی فر را بپوشانید.
قبل از شروع فر را روی درجه 180 سانتی گراد تنظیم و روشن کنید تا بعد از اتمام کار آماده سازی شیرینی‌ها گرم شده باشد.
خمیر را از یخچال خارج کنید و قطعه قطعه از خمیر مقداری را بردارید و به صورت یک سوسیس در بیاورید و بعد قطعاتی را از آن جدا کنید و با کف دو دست گلوله‌هایی به قطر تقریبی 1.5 تا 2 سانتیمتر درست کنید و روی کاغذ قنادی روی سینی قرار بدهید پس از اینکه همه را گلوله کردید یک تخم مرغ باقی مانده را در ظرف کوچکی بشکنید و خوب هم بزنید حالا با یک فرم مخصوص یا اگر ندارید چنگال آغشته به تخم مرغ روی گلوله‌های خمیر فشار بدهید به صورتی که کلوچه ها پهن شوند و همچنین شکل بگیرند. اگر فرم مخصوص اینکار را ندارید و از چنگال استفاده می کنید اول چنگال را از یک طرف روی گلوله های خمیر بگزارید و فشار بدهید بعد آنرا بردارید و از یک زاویه دیگر (90 درجه) روی آن فشار دهید به صورتی که یک شکل پنجره مانند روی خمیرها نقش ببندد در ضمن خمیر از حالت گلوله‌ای خارج شود و تقریبا به شکل دایره‌ای به قطر 3 تا 3.5 سانتیمتر در آید (روی تصویر دوم تقه بزنید تا اندازه بزرگتر تصویر را ببینید). ممکن است در این پروسس خمیر کمی به چنگال یا فرم مخصوص بچسبد نگران نباشید آنرا با دست جدا کنید و سرجایش بگذارید. دقت کنید اندازه کلوچه‌ها پس از طبخ بزرگتر خواهند شد پس در این مرحله اندازه آنها نباید زیاد باشد چون پس از طبخ تقریبا دوبرابر خواهند شد، همچنین دقت کنید فاصله‌ها را همانگونه که در تصویر مشاهده می‌کنید رعایت کنید. پس از اینکه همه گلوله‌ها را به شکل دلخواه در آوردید مقداری شکر دانه درشت بعلاوه مقداری خلال بادام یا خلال پسته یا هر دو را روی آن بریزید وقتی فر 180 درجه سانتی گراد گرم شد سینی‌های فر را یکی یکی در وسط فر قرار دهید و به مدت 14 تا 15 دقیقه بپزید، دقت کنید که کلوچه‌ها نسوزند،تمام وقت آنها را زیر نظر داشته باشید، رنگ آنها باید کرم رنگ بشود.
serina3.jpg
نوش جان کنید

One response so far

Mar 03 2006

سوهان (سُون)

نوشته: chenchene در بخش: شیرینی‌ها,غذاهای ایرانی,نوروزی

توضیح: شیرازی‌ها می‌گن سُون البته منظور سوهان هست. این سُون را من از بچگی می شناسم و همیشه مادرم و دیگر خانم های شیرازی برای عید نوروز درست می‌کردند. اینکه فقط شیرازی این سوهان را درست می‌کنند یا در نقاط دیگر ایران هم آنرا درست می‌کنند را من هیچ اطلاعی ندارم. اگر کسی اطلاعی دارد خوشحال می‌شوم اطلاعات خود را در پیام گیر در اختیار من بگذارد.
ملیت: ایرانی
sohan1.jpg
مواد لازم (معمولا این مقدار را باید دو یا حتی سه برابر کنید):
● روغن مایع 1 فنجان
● شکر 1 فنجان
● عسل 1 قاشق سوپ خوری
● بادام خلال شده به مقدار لازم (نگاه کنید به تصویر)
● خلال پسته

ظروف و وسایل لازم:
یک قابلمه تقریبا 2 تا 3 لیتری، یک سینی مسی یا نظیر آن

طرز تهیه:
sohan2.jpg
شکر، عسل و روغن را با هم مخلوط می‌کنیم و روی حرارت می‌گذاریم و هم میزنیم تا رنگ مواد طلایی رنگ بشود.
بادام خلال شده را توی مواد می‌ریزیم و حرارت گاز را کم می‌کنیم و مواد را با حرارت کم مداوم هم می‌زنیم تا بادام به رنگ طلایی درآید.
دقت کنید عسلی را که من برای سوهان استفاده کردم رنگش مثل عسل‌های ایرانی نیست (قاطی دارد!) به همین خاطر رنگ سوهان کمی روشن تر شده در اصل اگر عسلی را که استفاده می‌کنید از همان نوعی باشد که معمولا در ایران به فروش می‌رسد رنگ سوهان‌ها کمی تیره‌تر خواهد شد، طلایی رنگ نزدیک به قهوه‌ای روشن.
بعد از اینکه مواد به رنگ دلخواه رسید ظرف را از روی حرارت بردارید و بوسیله قاشق سوپ خوری مواد را روی یک سینی مسی یا نوع دیگری که به راحتی بتوان بعد از سرد شدن سوهان‌ها را به راحتی از سینی جدا کرد می‌ریزیم. دقت کنید برای اینکار باید کمی سریع عمل کنید تا مواد سرد نشود در غیر این صورت اگر مواد زیاد سرد شد کمی آنرا روی آتش گرم کنید تا راحت‌تر بتوان به آنها فرم داد. بعد از اینکه مواد را روی سینی ریختید مقداری خلال پسته روی سوهان‌ها بریزید. سوهان‌ها را بگذارید سرد شوند.
پس از چند دقیقه سوهان‌ها سرد خواهند شد، پس از سرد شدن به وسیله قاشق یا کارد یا کاردک یا هر وسیله‌ای مشابهی که در دسترس دارید سوهان‌ها را از سینی جدا کنید.
sohan3.jpg
نوش جان کنید

8 responses so far

Next »

  • وبلاگ اصلی من

    خُسن آقا
    اگر با آدرس بالا مشکل دارید از این یکی استفاده کنید:
    خُسن آقا
  • جستجو گوگل

    جستجوی چنچنه با گوگل
    Powered by Google
  • دسته بندی غذاها

    • از کشفیات خودم (21)
    • انواع آش‌ها (5)
    • انواع پلوها (12)
    • باغبانی (1)
    • تاپاس (11)
    • دسرها (12)
    • سالادها (7)
    • سوس‌ها (2)
    • سوپ‌ها (7)
    • شیرینی‌ها (15)
    • غذاهای اصلی (41)
    • غذاهای ایرانی (82)
    • غذاهای خارجی (75)
    • غذاهای گوشتی (49)
    • غذاهای گیاهی (34)
    • ماهی (9)
    • مربا (1)
    • مزه (1)
    • مشروبات (8)
    • نان (11)
    • نوروزی (5)
    • پلوها (2)
    • پیش غذا (28)
    • کباب‌ها (5)
    • گوناگون (5)
  • برچسب‌ها

    آرد ادویه بادام بادمجان برنج تاپاس تخم مرغ تره جعفری خامه روغن ریحان زعفران سوپ سیب زمینی سیر شراب شکر شیر شیرینی فلفل دلمه‌ای قارچ لیمو ماست ماهی مخمر مرغ مزه نان هویج پلو پنیر پنیر پیتزا پیاز ژامبون کدو کرم فرش کره کشمش کشک کیک گردو گشنیز گوجه فرنگی گوشت
  • بایگانی ماهانه

  • لیست غذاهای ایرانی

    • ● آبگوشت بزباش
    • ● آش رشته
    • ● آش سبزی (شیرازی)
    • ● آش کشک
    • ● آش ماست
    • ● اسپاگتی
    • ● املت دانشجویی
    • ● املت کانتارل (Girolles)
    • ● باقله پلو
    • ● بادمجان تنوری
    • ● پنیر ادویه‌ای با سیر
    • ● پنیر شهری
    • ● پوف
    • ● پُفک پنیر
    • ● پیش غذای بادمجان
    • ● ترشی فلفل سیگاری
    • ● ترشی مخلوط حاج خُسن آقا و برادران
    • ● ته چین
    • ● ته چین قالبی
    • ● جوجه و غوره و بادمجان
    • ● جوجه کباب
    • ● چغور پغور
    • ● حلیم
    • ● حلیم بادمجون
    • ● خوراک مرغ
    • ● خوراک یا خورش مرغ
    • ● خورش سبزی
    • ● خورش قیمه بادمجان
    • ● خورشت آلو بخارا
    • ● خورشت فسنجون (آخ جون!)
    • ● خورشت فیله با قارچ
    • ● خورشت کرفس
    • ● خمیر ترش
    • ● دست پیچ
    • ● دلمه بادمجان
    • ● دلمه برگ مو
    • ● دلمه فلفل
    • ● دلمه کدو ماهی
    • ● دم پُخت عدس کلم
    • ● دوپیازه‌ی آلو (نون آلو)
    • ● دوپیازه‌ی ماهی
    • ● ران بره اَ لا خُسن آقا Gigot d'agneau à la Hasanagha
    • ● رنگینک
    • ● رولت سینه مرغ
    • ● سالاد زندگی
    • ● سالاد سیب زمینی
    • ● سالاد شیرازی
    • ● سبزه نوروز
    • ● سوپ اسفناج
    • ● سوهان (سُون)
    • ● سیب زمینی سرخ کرده
    • ● شامی
    • ● شامی بادمجون
    • ● شراب انگور قرمز بخش یک
    • ● شراب انگور بخش دوم
    • ● شراب سیب
    • ● شربت سِکنجِبی (سرک انگبین)
    • ● شله زرد (شمری)
    • ● شکر پلو
    • ● شیر برنج
    • ● ظروف و وسایل آشپزخانه
    • ● عدس پلو
    • ● فیله خوک اَلا خُسن آقا Filet de porc à la Hasanagha
    • ● فیله مرغ با ژامبون
    • ● قلیه ماهی
    • ● کباب کنجه (چنجه) با طعم لیمو
    • ● کباب کنجه (چنجه) با طعم ماست
    • ● کباب کنجه (چنجه) با گوشت خوک
    • ● کباب کوبیده
    • ● کتلت
    • ● کشت انواع سبزی و صیفی‌جات (بخش اول)
    • ● کشت انواع سبزی و صیفی‌جات (بخش دوم)
    • ● کشت درخت انگور
    • ● کشک
    • ● کشک بادمجون
    • ● کلم پلو
    • ● کله پاچه
    • ● کله گنجیشکی
    • ● کوفته سبزی
    • ● کوفته‌ی هلو
    • ● کوفته کدو هویج
    • ● کوکو سیب‌زمین
    • ● کوکو کدو
    • ● کوکو کدو ماهیتابه‌ای
    • ● کوکوسبزی
    • ● کوکو هویج سبزی
    • ● کیک با دکور ژله و میوه
    • ● لازانیای ماهی
    • ● لوبیاسبز پلو
    • ● ماست اسفناج
    • ● ماست بادمجون
    • ● ماست موسیر (مزه عرق خورا!)
    • ● ماهی آزاد
    • ● خوراک ماهی
    • ● مرصع پلو
    • ● مربای به
    • ● میگو پلو
    • ● نان بازاری
    • ● نان خُسن آقا (نان کامل)
    • ● نان سنگک (یکی از چشمه‌های هنر ایرانی)
    • ● نــان بــربــری
    • ● نان بربری با خمیر ترش
    • ● نمودونم چیچی (باور کنید اسمشو نمی‌دونم)
    • ● نون خامه‌ای (رولت)
    • ● همبرگر ماهی
  • لیست غذاهای خارجی

    • ● آلبوندیگاس Albóndigas
    • ● امام بایلدی (امام غشی)Imam Bayildi
    • ● اســکواش گــراتینه
    • ● اسپاگتی کربونارا
    • ● بُلر
    • ● بیف Beef
    • ● بیف استروگانف
    • ● بیف ولینگتن
    • ● پادرون Padron
    • ● پای Pai
    • ● پیتزا Pizza یا Pitza
    • ● پیتزای لقمه‌ای
    • ● پیش غذا آووکادو و میگو
    • ● تاپاس (مزه) بخش دوم
    • ● تاپاس زیتون
    • ● تاپاس بال مرغ
    • ● تورتیلا
    • ● خمیر کیش یا پای Pai/Quiche
    • ● دنده خوک (Ribbe)
    • ● راتاتوی (Ratatouille)
    • ● سالاد الیویه
    • ● سالاد ایتالیایی!
    • ● سالاد یونانی
    • ● سان نُتر Sandnøtter
    • ● سالاد سزار
    • ● سوس سفید Sauce béchamel
    • ● سوس مایونز
    • ● سوپ بروکلی
    • ● سوپ پیاز (Soupe á l'oignon)
    • ● سوپ کدو
    • ● سوپ گولاش Gulyás Leves
    • ● سوپ ماهی
    • ● سوپ مرغ و کاری
    • ● شاوارما یا دونر کباب
    • ● شیلینگ بُلر Shillingsboller
    • ● شیرینی نارگیلی
    • ● فاستِ لاون Fastelaven
    • ● فلافل
    • ● فورماژ آلبالو
    • ● فوکاچیا
    • ● کابلی پلو
    • ● کالسونه Calsone
    • ● کرُک موسیو Croque-monsieur
    • ● کدو فنجونی
    • ● کرپ
    • ● کروکت Croqueta
    • ● کروکت کدو
    • ● کلوچه (بیسکویت) سرینا Serina kaker (کلوچه سیاسی عبادی!)
    • ● کیش Quiche
    • ● پای(کیش) مرغ Pai
    • ● کیک بادام با خامه
    • ● کیک سیب
    • ● کیک سیب با طعم شری
    • ● کیک شکلاتی
    • ● کیک شکلاتی با هلو و مربای زردآلو
    • ● کیک مور مونسن
    • ● کیک هویج
    • ● گراتن سیب زمینی
    • ● لازانی Lasagne
    • ● لازانی ماهی
    • ● لیکور آلبالو
    • ● ماست
    • ● مخمر Yeast
    • ● مرغ گارام مسلا
    • ● ماهی با سوس خامه و چاتنی
    • ● ماهی کاد
    • ● مزه، مِزه، تاپاس
    • ● موساکا Moussaka
    • ● ناگت ماهی
    • ● نان
    • ● نان بگت
    • ● نان پیتا
    • ● نان بیسکویتی
    • ● وُک Wok
    • ● هورن (Horn)
    • ● یک چیزی شبیه به شراب پورتو (Porto)

Free WordPress Theme | Web Hosting Geeksچنچنه Copyright © 2023 All Rights Reserved .